Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Poëzie, Muziek & Film

januari 25 @ 14:30 - 18:00

Inmiddels alweer voor het derde achtereenvolgende jaar in Schouwburg Hengelo het programma Poëzie, Muziek & Film
poëzie & toekomst
Poëzie, Muziek en Film een originele invulling bij het thema van de Poëzieweek 2020. Ieder jaar kent deze week een ander thema, dit jaar is dat “de toekomst is nu”. De dichters Emma-Sophie Ekelmans, Lowie Gilissen en Johanneke ter Stege zullen ieder op geheel eigen wijze hieraan invulling geven. Bovendien zullen zij een gedicht voordragen dat door hen speciaal voor deze gelegenheid is geschreven
muziek & toekomst
Het Valerius Ensemble speelt het strijkkwartet in F, opus 50 no.5 van Joseph Haydn, bijgenaamd “De Droom” en werk van Philip Glass. Klassieke muziek zeer passend bij het thema van de Poëzieweek 2020.
film & toekomst
Paterson, Jim Jarmusch 2016
Paterson, buschauffeur van beroep, leeft een eenvoudig leven. Terwijl hij zijn dagelijkse busroute rijdt, observeert hij de stad en luistert mee met de gesprekken rondom hem. Ondertussen schrijft hij gedichten in zijn boekje, aangemoedigd door zijn vrouw Laura.
Zijn vrouw Laura echter leidt een geheel ander leven, elke dag nieuwe dromen en projecten waar zij mee bezig is, ambities ondersteunt door Paterson.

Poëzie Muziek & Film is een samenwerking tussen het Valerius Ensemble, Filmhuis Hengelo en Schouwburg Hengelo.
14.30 uur Poëzie & Muziek – pauze – 16.00 uur Film (113 min.).
Kaarten à € 10,- voor het totale programma, aan de kassa (074-2556789) of via www.schouwburghengelo.nl

Gegevens

Datum:
januari 25
Tijd:
14:30 - 18:00