Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Poëzie, Muziek en Film

februari 3 @ 14:30 - 18:00

Inmiddels alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar in CONCORDIA het programma Poëzie, Muziek & Film.

Poëzie en Muziek
De uitvoering Poëzie, Muziek en Film wordt gehouden in het kader van de Poëzieweek 2019. Ieder jaar kent deze week een ander thema, dit jaar is dat “vrijheid”. De dichters Pim te Bokkel, Ellen Deckwitz en Margót Veldhuizen zullen ieder op geheel eigen wijze hieraan invulling geven. Bovendien zullen zij een gedicht voordragen dat door hen speciaal voor deze gelegenheid is geschreven.
Het Valerius Ensemble speelt het strijkkwartet in C op.33 no.3 van Joseph Haydn, bijgenaamd “Vogel”. Volgens de componist was dit werk “van een heel nieuwe, speciale stijl”. Complex met veel versieringen maar wel luchtig van aard. Zeer geschikt dus om uit te voeren bij het thema “vrijheid”.

Film
Captain Fantastic, Matt Roos 2016.
Een toegewijde vader leert zijn zes kinderen in de bossen van Noord-Amerika overleven. Wanneer ze terug moeten naar de echte wereld begint een levensreis die zijn ideeën voor vrijheid uitdaagt. Een film bekroond met vele awards.

Poëzie Muziek & Film is een samenwerking tussen het Valerius Ensemble, Stichting Literaire Manifestaties Enschede en Concordia.

Poëzie & Muziek 14.30 uur – pauze – film 16.00 uur. Kaarten à € 15,- (Studenten, CJP/Cultuurkaart € 12,-) voor het totale programma, aan de kassa of via www.concordia.nl, Studenten, CJP/Cultuurkaart € 12,-

Gegevens

Datum:
februari 3
Tijd:
14:30 - 18:00