Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing over The Raven, Edgar Allan Poe

20 februari 2018 @ 19:30 - 21:00

Gratis

Bibliotheek Brunssum en Theatergroep Xtravagant organiseren: Lezing over The Raven – Het beroemde gedicht van Edgar Allan Poe

In 1845 is het befaamde gedicht The Raven van Edgar Allan Poe gepubliceerd maar tot op heden blijft het mensen verwonderen en intrigeren. Het gedicht wordt
nog steeds veel gelezen en voorgedragen en het spoort ook aan om multimediaal verwerkt te worden. Film, muziek en theater zijn vormen waarin The Raven gegoten wordt. Maar wat weten we over de onheilspellende raaf en zijn mysterieuze ‘Nevermore’?
Tijdens de lezing wordt het gedicht ontleed en is er bovendien een inleiding op de gelijknamige theatervoorstelling van Theatergroep Xtravagant, op 24 en 25 februari in D’r Brikke-Oave. Deze voorstelling is gebaseerd op The Raven maar er liggen meer literaire werken aan ten grondslag.
Regisseur en schrijver Max Foxen is met zijn toneelgezelschap Xtravagant aan de slag gegaan om een eigen interpretatie op de planken te zetten en hij neemt u in deze lezing mee op reis naar de wonderlijke wereld van The Raven.
Bij de eerste halte, het ontleden van het gedicht, komen de volgende vragen aan bod: Wat zit erin verborgen? Wat vertelt het gedicht? Misschien nog wel
belangrijker: wat vertelt het gedicht niet?…
De volgende stop is Poe’s oeuvre. Wat heeft hij geschreven? Wat zijn relevante werken voor The Raven? Zijn er verbanden tussen The Raven en A Dream?
We maken een korte tussenstop bij Poe’s tijdgenoten om als eindbestemming aan te komen bij de inleiding op de theatervoorstelling ‘The Raven’.
Na deze lezing heeft u hopelijk antwoord op al deze vragen.

Ook voor geïnteresseerden die niet de theatervoorstelling van The Raven zullen bezoeken is deze lezing de moeite waard.

Gegevens

Datum:
20 februari 2018
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.bibliotheekbrunssum.nl/agenda/theraven.html

Organisator

Theatergroep Xtravagant
Telefoon:
+31(0)6-44109889
E-mail:
Info@xtravagant.nl
Website:
www.xtravagant.nl