Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HvA Poëzieavond 2019

maart 26 @ 17:00 - 18:30

Gratis

Voor iedereen die van poëzie houdt of er meer van wil weten
We nemen je op toegankelijke wijze mee in de wereld van poëzie. We vertellen over de kunst van het dichten en diverse moderne woordkunstenaars laten je een andere betekenis van het woord en schrift beleven.

Sprekers
Black Ice
Legendary Black Ice ,in 1993 begonnen als Lamar Manson is gegroeid tot een Spoken Word fenomeen. Hij heeft een Emmy Award gewonnen en maar liefst 6 HBO Def Poetry Jam’s op zijn naam staan. Ook is hij op tour geweest met The Roots, Floetry, Musiq Soulchild and Mary J. Blige en wordt hij bejubeld door o.a. Nas, Fabolous and Kendrick Lamar. Nu reist hij de wereld rond om woordsmeden over de hele wereld te inspireren. (Deze performance is engelstalig)

Edward van de Vendel
Edward van de Vendel was redacteur van Boekie-Boekie en medewerker aan de jeugdrubriek van Vrij Nederland. In 2001 stopte hij – grotendeels – met lesgeven en wijdde zich heeltijds aan het schrijven. Van de Vendel heeft tal van literaire prijzen gekregen voor zijn jeugdboeken: onder meer Gouden Zoenen, Zilveren en Gouden Griffels en de Woutertje Pieterse Prijs. Vertalingen van zijn werken verschenen in Columbia, Duitsland, Estland, Frankrijk en Italië. Bron: De Nederlandse Poëzie Encyclopedie

Kila van der Starre
Kila van der Starre Is promovendus in de Nederlandse taal, schrijft een proefschrift over Nederlandstalige Poëzie buiten de bladspiegel. Poëzie buiten de bladspiegel, zoals podiumpoëzie, digitale poëzie en poëzie in de openbare ruimte, lijkt steeds populairder te worden. Poëziefestivals trekken volle zalen, cafés zitten vol voor poetry slams, op het internet wordt volop lyrisch geëxperimenteerd, zangers bereiken een enorm publiek, muurgedichten sieren tientallen steden.

Organisator

HvA Floor
E-mail:
floor@hva.nl
Website:
www.hva.nl/floor

Locatie

HvA FLOOR-zaal Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Wibautstraat 3b, 1091GH
Amsterdam, Noord-Holland 1091 GH
+ Google Maps
Website:
www.hva.nl/floor