Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gedichtenwedstrijd Angerlo- Doesburg

16 november 2018 @ 08:00 - 17:00

Gedichtenwedstrijd
Donderdag 31januari 2019 is het weer Gedichtendag en daarmee begint de Poëzieweek. Overal in Nederland en Vlaanderen organiseren liefhebbers van gedichten die week poëtische activiteiten, zo ook in Doesburg, waar de Protestantse Gemeente Angerlo/Doesburg traditiegetrouw haar jaarlijkse gedichtenwedstrijd organiseert. Afgelopen jaren groeide het aantal inzendingen gestaag. De organisatie verheugt bovendien op inzendingen uit alle uithoeken van het Nederlandse taalgebied.
Voor de poëzieweek 2019 is landelijk gekozen voor het thema ‘Vrijheid” en dat
is ook het thema van onze poëziewedstrijd. We hopen dat het velen inspireert tot het schrijven van een verrassend gedicht, want je kunt er werkelijk alle kanten mee uit. Wij stellen het zeer op prijs als binnen de uitwerking van het thema ook iets verteld wordt over de wereld waarin we leven en hoe wij ons daartoe verhouden.
Het winnende gedicht zal bekend gemaakt worden op Gedichtendag, 31 januari dus, tijdens een feestelijke avond in het kerkje van Angerlo. Niet alleen dichters maar alle poëzie-liefhebbers zijn die avond van harte welkom!
Het winnende gedicht zal ruim driekwart jaar op groot formaat aan een van de muren van de Martinikerk in Doesburg komen te hangen.
Ervaring heeft ons geleerd dat er op het doek waarop het winnende gedicht wordt afgedrukt niet meer dan veertien regels kunnen. Uw gedicht mag wel langer zijn, maar dan kunt u niet hangen en dus ook niet winnen.
Inzendingen kunnen tot 19 januari 2019 worden gestuurd naar: chris.kors@gmail.com

Gegevens

Datum:
16 november 2018
Tijd:
08:00 - 17:00