Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gedichtenwedstrijd 2018

10 december 2017 - 18 januari 2018

Donderdag 25 januari 2018 is het weer Gedichtendag en daarmee begint de Poëzieweek die duurt van 25 januari tot en met 3 februari. Overal in Nederland en Vlaanderen organiseren liefhebbers van gedichten die week poëtische activiteiten, zo ook in Doesburg, waar de Protestantse Gemeente Angerlo/Doesburg traditiegetrouw haar jaarlijkse gedichtenwedstrijd organiseert.
Voor de poëzieweek 2018 is landelijk gekozen voor het thema ‘Theater” en dat
is ook het thema van onze poëziewedstrijd. We hopen dat het velen inspireert tot het schrijven van een verrassend gedicht, want je kunt er werkelijk alle kanten mee uit. Daarnaast stellen wij het zeer op prijs als binnen de uitwerking van het thema ook iets verteld wordt over de wereld waarin we leven en hoe wij ons daartoe verhouden.
Het winnende gedicht zal bekend gemaakt worden op Gedichtendag, 25 januari dus, tijdens een feestelijke avond in het kerkje van Angerlo. Bovendien zal het winnende gedicht ruim driekwart jaar op groot formaat aan een van de muren van de Martinikerk in Doesburg komen te hangen.
Ervaring heeft ons geleerd dat er op het doek waarop het winnende gedicht wordt afgedrukt niet meer dan veertien regels kunnen. Uw gedicht mag wel langer zijn, maar dan kunt u niet hangen en dus ook niet winnen.
Inzendingen kunnen tot 18 januari worden gestuurd naar: chris.kors@gmail.com

Gegevens

Begin:
10 december 2017
Einde:
januari 18