Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gedichtenavond Nunspeet

januari 31 @ 20:00 - 22:30

€12,50

De dichter, columnist en theatermaker Ellen Deckwitz verzorgt op donderdagavond 31 januari 2019 in theater Veluvine in Nunspeet het programma in het kader van de landelijke Gedichtendag. Ellen Deckwitz (1982) treedt regelmatig op als dichter in zowel binnen- als buitenland: van Portugal tot Oman, van Schotland tot Mongolië. Ook op Lowlands, de Nacht van de Poëzie en bij De Wereld Draait Door is ze regelmatig te zien en te horen. Daarnaast is ze columnist voor NRC Next en De Morgen.

Van haar hand verschenen meerdere bundels en de bestseller ‘Olijven moet je leren lezen’, een eerste hulp bij het snappen van poëzie. In 2012 won ze met de bundel ‘De steen vreest mij’ de C. Buddingh-prijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De jury schreef hierover:
“Deckwitz houdt van begin tot eind haar taal in de hand. Elk gebruikt beeld is een toevoeging. Beelden worden herhaald, waardoor ze een grotere eenheid bewerkstelligen. We zien de zoektocht van een puber naar een eigen identiteit ontsporen met een taalbeheersing die tot in het laatste detail, tot in de licht kantelende typografie toe, ons als lezer op de rails houdt en ons aan het einde beloont met de nodige morele vragen.”

Ook behaalde ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Bij Poetry Slam gaan dichters duels tegen elkaar aan met woorden. Het publiek en de jury wijzen vervolgens samen een winnaar aan.

Deckwitz is aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als Research Master in de Literatuur- en Cultuurwetenschap.

Voor de pauze vertelt Ellen Deckwitz over poëzie. Niet alleen over haar eigen werk, maar ze gaat ook in op de meest gestelde vragen over gedichten: waarom rijmt het niet, waarom snap ik het niet, en ga zo maar door. Na de pauze draagt ze gedichten voor van haarzelf en van dichters die ze bewondert. Daarnaast zitten er enkele verrassingen in het programma.

Prijs: € 12,50.
Voor leden van de Bibliotheek: € 10.
Voor jongeren < 18 jaar: € 7,50.

Gegevens

Datum:
januari 31
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€12,50
Website:
https://www.muurgedichten-nunspeet.nl/nieuws.html

Organisator

Stichting Muurgedichten Nunspeet
Telefoon:
0621564783
E-mail:
margreetvanpersie@kpnmail.nl
Website:
http://www.muurgedichten-nunspeet.nl

Locatie

Veluvine Nunspeet
F.A. Molijnlaan 186
Nunspeet, Gelderland 8071AK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
088-8507766
Website:
WWW.veluvinenunspeet.nl