Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een marsman op aarde

januari 30 @ 20:00 - 22:00

Gratis

Toch rest mij nog de stille hoop
Eens als schedel vriend te zijn
Van anderen als wanhoop hen bevriest

De prins van de nacht, de minnaar van de dood. Zo noemen sommigen de Oudenaardse dichter Jotie T’Hooft. In de nacht van 5 op 6 oktober 1977 spoot hij zich de onsterfelijkheid in met een overdosis coke. Nog altijd heeft Jotie een cultstatus, meer dan veertig jaar na zijn dood. Op zijn sobere graf vind je attenties van bewonderaars. Toen het onlangs dreigde te worden ontruimd, ging de kwestie tot bij de minister-president.
Jean-Paul Mulders sprak met de vader, de vrienden, de vijanden, de onderwijzers en de geliefden van Jotie T’Hooft. Hij bestudeerde elk kladje van de dichter en schreef over zijn korte, maar heftige leven een biografie.
In de literaire lezing ‘Een marsman op aarde’ schetst hij een levendig beeld van Vlaanderens beroemdste poète maudit.

Jean-Paul Mulders werkt voor Knack, De Morgen en Het Laatste Nieuws. Samen met Annick Lesage schreef hij Een zeer treurige prins, de biografie van Jotie T’Hooft. Daarnaast publiceerde hij onder meer een roman (Aftersun), non-fictie (De zoon van Hitler), een brievenboek (Hoed u voor namaak, samen met Diane Broeckhoven) en Het Prullalamonster, een verhaal voor kinderen. Hij is overtuigd lid van de bib van Merelbeke.

Locatie

Bibliotheek Merelbeke
Dijsegem 1
Merelbeke, 9820 België
+ Google Maps
Telefoon:
092103410
Website:
merelbeke.bibliotheek.be