Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

E-learning Poëzie in de jeugdliteratuur

januari 25 @ 08:00 - februari 25 @ 17:00

Gratis

Lastige woorden, vage teksten en supersaai. Dat hoor je vaak over poëzie. Een misverstand, want poëzie prikkelt juist op een speelse manier de fantasie en de creativiteit. Bij een gedicht gaat het even niet om de d’s en de t’s, maar om heel andere aspecten van de taal: om het beeld, om het gevoel, om het ritme, om de klank. Het lezen van poëzie leert kinderen makkelijker lezen, vergroot hun woordenschat en is het middel bij uitstek om taalplezier bij te brengen. Daarom lanceert Cubiss tijdens de Poëzieweek (25 t/m 31 januari 2018) de gratis e-learning Poëzie in de jeugdliteratuur. Doe mee en laat je inspireren om poëzie in te zetten voor de doelgroep 4-12 jaar.

Inhoud

Wat is kinderpoëzie? Hoe gebruik je gedichten op school? Hoe filosofeer je met kinderpoëzie? En hoe maak je poëzie met kinderen? Wil jij een antwoord op deze vragen? Doe mee aan de e-learning over Poëzie in de jeugdliteratuur. Ga als een echte ontdekkingsreiziger op onderzoek en duik in de wereld van poëzie voor kinderen van 4-12 jaar. Volg de online lessen op laptop, tablet of pc op een tijdstip naar keuze.

Voor wie?

Voor leescoördinatoren, leerkrachten, pabo studenten en –docenten, leesconsulenten, mediacoaches en ouders die helpen in de schoolbibliotheek.

Wanneer?

De e-learning is te volgen van 25 januari t/m 25 februari 2018 (Meld je vóór 15 januari 2018 aan).

Kosten

Deelname aan de e-learning is gratis.

Gegevens

Begin:
januari 25 @ 08:00
Einde:
februari 25 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.cubiss.nl/agenda/e-learning-poezie-de-jeugdliteratuur

Organisator

Cubiss
Telefoon:
013 465 6700
E-mail:
s.vijgen@cubiss.nl
Website:
www.cubiss.nl