Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dichtersavond

januari 31 @ 19:30 - 22:00

€5

Breng Poëzie tot leven
Tijdens deze inspirerende avond zal dorpsdichter Brigitte Veltman gedichten over het thema Vrijheid voordragen en geeft ze tips voor het schrijven van poëzie en ga je ook aan de slag met een gedicht. Samen met andere liefhebbers van poëzie kun je luisteren naar mooie poëtische voorbeelden en leer je welke gebruikte elementen nu maken dat het voorgedragene zo mooi is. Tijdens deze avond wordt er gezorgd voor een drankje en een versnapering.
Over Brigitte Veltman
In november 2018 werd Brigitte Veltman gekozen als de dorpsdichter. Een functie die zij voor drie jaar voor de gemeente zal bekleden. Als marketing-communicatiespecialist voor een uitgever schrijft ze al heel lang dagelijks teksten, ook al is dat iets heel anders dan dichten, het ligt haar erg goed. Dichten doet zij veel in haar vrije tijd. Voor de opening van Taalhuis Barneveld 7 november schreef ze haar eerste gedicht als dorpsdichter, al was ze toen nog niet officieel gepresenteerd als de winnaar van de wedstrijd. Benieuwd naar dit gedicht? Lees hier
“Als dorpsdichter krijg ik een prachtig podium voor mijn werk; daar was ik toch al een tijdje naar op zoek. Ik wil graag iets in beweging zetten, emoties losmaken.”
Vrijheid als thema van Poëzieweek
Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom moet zij gevierd worden. Nederland doet dat op 5 mei, België op 11 november.
De Poëzieweek viert de vrijheid 31 januari t/m 6 februari 2019. Vrijheid gaat over vrij zijn van bezetters maar ook over je vrij voelen als individu. En hier vrij over kunnen denken. Binnen de filosofie bevraagt men niet voor niets of de vrije wil wel bestaat. In hoeverre kan iemand werkelijke vrijheid aan? In de liefde willen we vrij kunnen kiezen en vervolgens willen de meesten juist weer niet (te) vrij zijn, eerder gebonden en trouw aan die ene, beklonken met een rite en een ring, verbonden met elkaar tot de dood. Onze levensovertuiging kunnen we vrij belijden maar waar gaat deze vrijheid over in onvrijheid voor anderen? Dat geldt ook voor de vrijheid van meningsuiting.
Poëzie is bij uitstek het genre om al deze vormen van vrijheid te bezingen. In een gedicht is alles mogelijk. Een dichter kan in zijn gedachten en gedichten zijn wie hij wil zijn en zijn verbeelding laten spreken.

Kom jij je tijdens de Dichtersavond ook voor inspiratie om je verbeelding te laten spreken?
Kosten en aanmelden
Deelname aan deze avond kost € 5,- voor leden en € 7,50 voor niet-leden (inclusief drankje en versnapering). Aanmelden voor deze avond kan via educatie@bibliotheekbarneveld.nl.

Gegevens

Datum:
januari 31
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€5

Organisator

Bibliotheek Barneveld
Telefoon:
0342403483
E-mail:
milou.vanessen@bibliotheekbarneveld.nl
Website:
www.bibliotheekbarneveld.nl

Locatie

Barneveld
Nieuwstraat 29
Barneveld, Gelderland 3771as Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0342403483
Website:
https://www.bibliotheekbarneveld.nl/nieuws-activiteiten/activiteiten/dichtersavond---workshop-dichten.html