Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DeFKa’s Dichtersavond “Stracks : Poëzie = Theater”

januari 31 @ 19:00 - 21:00

€5,

Op woensdag 31 januari organiseert DeFKa in samenwerking met Boekhandel Van Der Velde in het kader van de Week van de Poëzie dichtersavond “Stracks: Poëzie = Theater” . Dit met medewerking van Iduna Paalman, Michiel Westbeek en andere Nederlandse dichters.

(Dichtersavond // Voordrachten // Boekverkoop // Datum: 31 januari // Tijdstip: 19.00 uur tot 21.00 uur ( inloop vanaf 18.30 uur // entree €5,- inclusief consumptie // Locatie : Van der Velde Boeken Assen // Aanmelden gewenst : info@smahk.nl of assen@boekhandelvandervelde.nl / 0592-317519)

Donderdag 25 januari 2018 is het weer Gedichtendag en daarmee begint de Poëzieweek die duurt van 25 januari tot en met 3 februari. Het thema is theater, onder het motto ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’. Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk Wat ons had kunnen zijn, uw cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie. De week begint met Gedichtendag. Verdere hoogtepunten in de Poëzieweek zijn: de Herman de Coninckprijs, VSB Poëzieprijs, het NK Poetry Slam, de Turing Gedichtenwedstrijd en de Awater Poëzieprijs.

Jaarlijks zijn er talloze activiteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren, zo ook in Assen.
Op donderdagmiddag 25 januari organiseert DeFKa in Assen van 17.00 uur tot 18.00 uur de aftrap met een verrassende poëtische performance voor de deur bij Van der Velde Boeken Assen. En op woensdagavond 31 januari organiseert DeFKa in samenwerking met Boekhandel Van Der Velde een dichtersavond van 18.30 uur tot 21.00 uur. Dit met medewerking van Iduna Paalman, Michiel Westbeek, Sacha Landkroon en andere Nederlandse dichters.

Iduna Paalman (Rolde, 1991) schrijft proza, poëzie en toneel. In augustus 2016 won ze de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Ze is vaste columnist bij Hard//hoofd. Haar gedichten werden gepubliceerd in tijdschriften als De Gids, Het Liegend Konijn en Kluger Hans. Verhalen van haar hand verschenen o.a. op Hard//Hoofd, VPRO.nl, in nrc.next en NRC Handelsblad. In 2012 kwam bij uitgeverij Lemniscaat haar korteverhalenbundel Hee maisje! uit.

Michiel Westbeek is beeldend kunstenaar en dichter maar heeft een achtergrond in de theaterwereld. ‘Als je het niet kunt schilderen, zeg het dan met woorden‘ aldus Michiel Westbeek . In deze fase kwam Westbeek terecht tijdens zijn opleiding aan het Frank Mohr Instituut (FMI) . De politieke lading in zijn werk werd steeds belangrijker, zodat zijn afstuderen bestond uit een waar theateroptreden. Hij staat bekend om zijn serieuze en geëngageerde werk.

Sacha Landkroon (1984) is een Groningse dichter. Hij groeide op in Groningen-stad en studeerde geschiedenis aan de universiteit in zijn geboortestad. Daar was hij in 2009/2010 huisdichter. Dit resulteerde in de bundel “Iks. Gedichten van de huisdichter van de rijksuniversiteit Groningen 2009/2010” en de mede door Landkroon samengesteld bloemlezing “ Ideeën op sterk water”. Na zijn afstuderen volgde hij de één jaar durende lerarenopleiding. Landkroon trad onder meer op bij het Zwarte Cross Festival bij Lichtenvoorde en is lid van de Groningse Dichtclub. In december 2015 werd hem het Hendrik de Vries stipendium toebedeeld waarna in 2016 zijn debuutbundel “Terra Incognita” verscheen.

Gegevens

Datum:
januari 31
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
€5,
Website:
http://www.boekhandelvandervelde.nl/nl/agenda/agenda-assen/dichtersavond/

Locatie

Van der Velde Boeken Assen
Gedempte Singel 11
Assen, Drenthe 9401 JM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0592-317519
Website:
http://www.boekhandelvandervelde.nl/