Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Chocoladen poëzie van Lotte Dodion

januari 15 - februari 16

Gratis

In mijn etalage worden de toevallige voorbijgangers, nu al voor de dertiende keer, op een speciale manier geconfronteerd met poëzie. Voor deze editie van ‘Gedichtendag/Poëzieweek’ is er een chocoladen versie te zien van ‘Kanonnenvlees’, een poëziebundel van Lotte Dodion, plus hieruit het gedicht ‘Missie volbracht’ eveneens geschreven in chocolade. Op deze manier krijgen we een toegankelijke vorm van poëzie in het straatbeeld. Iedereen kan even stil staan en vol verwondering genieten van deze aparte maar smakelijke vorm van poëzie.

‘Kanonnenvlees’ uit 2016 is het debuut van Lotte Dodion (1987) maar ze is al van veel vroeger bezig met poëzie en poetry slam waarmee ze al verschillende prijzen won. Lotte treedt heel actief op en bouwde hiermee een ijzersterke podiumreputatie op. Daarnaast geeft ze ook nog privé-audiënties onder haar alter ego Felicity Fatale in het Poëziebordeel en maakte ze een prachtige voorstelling samen met muzikante Chantal Acda waarin haar poëzie een muzikale bewerking onderging. De poëzie van Lotte Dodion is eigenzinnig maar toegankelijk, herkenbaar en verrassend, duister en direct, hard en troostend tegelijk.

Het is dan ook een eer om dit jaar poëzie van Lotte Dodion om te zetten in chocolade voor de poëzieliefhebbers in de streek !

Locatie : Chocolaterie Marc Vandenbussche
Generaal Baron Jacquesstraat 29
8600 Diksmuide

Gegevens

Begin:
januari 15
Einde:
februari 16
Kosten:
Gratis

Organisator

Chocolaterie Marc Vandenbussche
Telefoon:
051/510727
E-mail:
marc.vandenbussche2@pandora.be
Website:
www.chocolateriemarcvandenbussche.be

Locatie

Chocolaterie Marc Vandenbussche
Generaal Baron Jacquesstraat 29
Diksmuide, West-Vlaanderen 8600 België
+ Google Maps
Telefoon:
051/510727
Website:
www.chocolateriemarcvandenbussche.be