Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Chocoladen poëzie van Eva Cox

januari 15 - februari 18

Gratis

In mijn etalage worden de toevallige voorbijgangers, nu al voor de twaalfde keer, op een speciale manier geconfronteerd met poëzie. Voor deze editie van ‘Gedichtendag/Poëzieweek’ is er een chocoladen versie te zien van ‘Een twee drie ten dans’, een poëziebundel van Eva Cox, plus hieruit het gedicht ‘Een stad is een sluis’ eveneens geschreven in chocolade. Op deze manier krijgen we een toegankelijke vorm van poëzie in het straatbeeld. Iedereen kan even stil staan en vol verwondering genieten van deze aparte maar smakelijke vorm van poëzie.

Eva Cox is een Limburgse dichteres die sedert 2009 werkt en leeft in Oostende. Na vele jaren werken bij boekhandel Corman in Oostende en in de Brugse Boekhandel De Meester aan de Dijver heeft Eva nu een eigen tweedehands boekenwinkel ‘De Witte Zee’ in de Witte Nonnenstraat 49 in Oostende. Eva werd bij haar debuut met ‘Pritt.stift.lippe’ in 2004 meteen ook genomineerd voor de C. Buddingh’ Prijs en won de Prijs van de Provincie Oost-Vlaanderen voor Letterkunde 2008. Haar volgende bundel ‘Een twee drie ten dans’ kreeg ook heel wat nominaties. Eva staat voor een mengeling van poëzie en ultrakorte proza waarin ze de taal uitgelaten laat zingen en praten.

Het is dan ook een eer om dit jaar poëzie van Eva Cox om te zetten in chocolade voor de poëzieliefhebbers in de streek !

Gegevens

Begin:
januari 15
Einde:
februari 18
Kosten:
Gratis

Organisator

Chocolaterie Marc Vandenbussche
Telefoon:
051/510727
E-mail:
marc.vandenbussche2@pandora.be
Website:
www.chocolateriemarcvandenbussche.be

Locatie

Chocolaterie Marc Vandenbussche
Generaal Baron Jacquesstraat 29
Diksmuide, West-Vlaanderen 8600 België
+ Google Maps
Telefoon:
051/510727
Website:
www.chocolateriemarcvandenbussche.be