Hannah van Binsbergen wint VSB Poëzieprijs 2017

VSB Poëzieprijs

Beste dichtbundel van het jaar

Wie wint de felbegeerde VSB Poëzieprijs 2018? Op 25 januari 2018, Gedichtendag, wordt de schrijver van de beste Nederlandstalige dichtbundel van het jaar feestelijk gehuldigd in Diligentia in Den Haag. De opvolger van Hannah van Binsbergen begint het jaar goed en gaat met € 25.000,- naar huis.

Winnaar 2017

De feestelijke uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2017 vond op 26 januari  plaats  in het Grand Theatre Groningen. De prijs werd toegekend aan de bundel Kwaad gesternte van Hannah van Binsbergen.

‘Niets aan Kwaad gesternte verraadt dat het een debuutbundel is, of het moet nu juist de onbevangenheid zijn waarmee de dichteres haar lezers tegemoet treedt, niet gehinderd door de last van de verwachtingen.’

Lees hier het volledige persbericht >

De vijf nominaties in 2017 waren:

  • Kwaadgesternte van Hannah van Binsbergen
  • Koelkastlicht van Rodaan Al Galidi
  • Lichtmeters van Ruth Lasters
  • Dichter, bokser, koningsdochter van Delphine Lecompte
  • Van groot belang van Nachoem M. Wijnberg.

Jury

Neerlandica en literatuurwetenschapper Maaike Meijer is de juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2018. De overige juryleden zijn dichter Hannah van Binsbergen, docent Nederlandse literatuur in Boedapest Anikó Daróczi, cultuurredacteur bij De Standaard Cathérine De Kock en literatuurwetenschapper en beleidsadviseur bij de KNAW Geertjan de Vugt.

VSB Poëzieprijs op tournee

Voorafgaand aan de uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2018 presenteren de vijf kans hebbende dichters hun genomineerde bundels op verschillende Vlaamse en Nederlandse podia.

Tourneedata volgen.


www.vsbpoezieprijs.nl